LUSH NEDERLAND

Voor Lush Nederland heb ik een video strategie ontwikkeld die aansluit bij de Nederlandse doelgroep. Het is de bedoeling dat de nieuwe video afdeling van Lush Nederland hiermee verder kan na mijn afstudeerstage. De video strategie bestaat uit  zes concepten die, wat blijkt uit eigen onderzoek, de doelgroep aanspreekt. Bij deze concepten is het van belang dat de beleving van Lush die je in de winkels hebt terugkomen. Op deze manier wordt de ultieme Lush beleving ook online doorgevoerd! De video strategie is verwerkt in een online platform, om zo de gebruiker (de video afdeling van Lush Nederland) een handige en interactieve beleving te geven. Ook in het online platform is de stijl van Lush doorgevoerd om ervoor te zorgen dat de gebruiker zo dicht mogelijk bij het merk blijft. Via onderstaande knop kan je de gehele video strategie bekijken, of scroll naar onder om de zes concepten te zien!

.

WE ARE LUSH

Het format We Are Lush is een tijdloos concept waarbij de sfeer van Lush duidelijk naar voren komt. Je kan het zien als een soort brandvideo. Het gevoel dat je krijgt wanneer je door een Lush winkel loopt komt terug in dit format. De zintuigen die geprikkeld worden wanneer je in een Lush winkel bent worden door middel van deze video ook online geprikkeld. Verder komen ook de Lush Values aan bod. We are Lush laat op een vlotte en creatieve manier zien wie en wat Lush is. Daarnaast geeft We Are Lush een podium voor onderwerpen en campagnes van Lushzoals “All Are Welcome. Always.” 

HOW TO CHOOSE

Het concept How to Choose gaat over de werking van de producten van Lush. Het draait om het helpen en ondersteunen van het juiste product kiezen en daarom is het van belang dat de focus op de inhoud van de producten ligt. Een medewerker van Lush legt verschillende producten uit. Op deze manier kunnen er verschillende producten die veel van elkaar weg hebben maar een ander effect geven of totaal verschillende producten vergeleken en uitgelegd worden. Het verhaal is luchtig en oprecht.Dit format is gericht op de oprechte benadering die Lush haar klanten in de winkel biedt. De klantvriendelijkheid van het merk die de consument belangrijk vindt wordt op deze manier online teruggebracht. 

LUSH SENSE

Een van de concepten die ik bedacht en uitgevoerd heb voor het cosmetica merk is Lush Sense.  Uit onderzoek blijkt dat geur een van de kenmerken is waar Lush aan herkend wordt. Daarom wordt er bij dit format ingespeeld op de zintuigen. Afwisselende gasten, Lush medewerkers en fans, worden op de proef gesteld met luchtige vragen over het merk en de producten en moeten producten raden door middel van ruiken, voelen, proeven of kijken. Dit concept gaat over de vraag: ‘Hoe Lush ben jij?’. Het format is gericht op ‘fun’ waardoor er korte grappige video’s geproduceerd worden. Daarnaast worden er aan de gasten 'duurzame dilemma's' voorgelegd. Het gaat er hierbij om wat de gast zal kiezen. Naast dat gasten op de proef worden gesteld worden door dit format de zintuigen van de kijkers geprikkeld om zo de beleving van Lush online over te brengen.

LUSH ROUTINES

In dit format staat de dagelijkse routine van een Lush medewerker en het gebruik de producten centraal. Lush Routines brengt de ervaring van producten over naar de kijker. Daarnaast krijgt de kijker inzicht in een persoonlijk verhaal achter de producten waardoor hij of zij zich gaat herkennen in verschillende dagelijkse situaties en zo meer affiniteit met het merk en de producten krijgt.

KITCHEN TALK

Bij Kitchen Talk zal een vaste video-host samen met een gast een Lush product maken in de keuken. Tijdens het maken van dit product wordt de gast geïnterviewd en deelt hij of zij een persoonlijk verhaal dat past bij de kernwaardes van Lush. Hier kunnen onderwerpen zoals zero waste lifestyle, body shaming, of vegan lifestyle besproken worden. Daarnaast worden er tips gegeven waardoor de kijker niet hoeft in te leveren op comfort, stijl of leuke dingen. Op een leuke en toegankelijk manier wordt in beeld gebracht hoe je een Lush product maakt en tegelijkertijd wordt er door de verhalen een connectie met de kernwaardes van het merk gevormd. Het doel van Kitchen Talk is om de kijker meer affiniteit te bieden met onderwerpen die passen bij de kernwaardes van Lush en tegelijkertijd laten zien hoe je (handgemaakt) Lush producten kan maken om zo de video's luchtig te houden. 

LUSH DOCU

De kernwaardes van Lush staan centraal in dit video format maar komen niet letterlijk terug in de video’s. De waardes zullen het achterliggende verhaal van de video’s versterken. Deze video’s kunnen gaan over onderwerpen als herkomst van ingrediënten en gebeurtenissen zoals een klimaatmars waarin duidelijk wordt dat Lush hier aanwezig was zonder de nadruk te leggen op de naam van het merk. Daarnaast steunt Lush lokale organisaties die zich inzetten voor goede doelen. Dit doet Lush door middel van de Charity Potbodylotion waarvan 100% van de opbrengst naar deze organisaties gaat. De verhalen van deze organisaties sluiten goed aan bij de kernwaardes van Lush en zullen daarom ook uitgelicht worden in dit format. Het doel van Lush Docu is om de kijker meer affiniteit te bieden met de Lush Values en onderwerpen waarmee ze nog niet bekend zijn.

OPENING WINKEL

Naast dat ik mijn afstudeerstage bij Lush Nederland heb gedaan doe ik ook freelance opdrachten voor het merk. Zo heb ik de opening van de nieuwe Lush Den Bosch winkel gefilmd en hier een montage gemaakt. Deze video is gebruikt voor social media voor Lush Nederland. 

  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© Portfolio 2019